CURSUS Basis AnimatieWil je leren hoe je jouw ideeën tot leven kunt brengen met behulp van bewegende beelden, maar niet meteen een hele opleiding volgen of moeilijke tutorials volgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Tijdens deze cursus ga ik je introduceren aan de wereld van animatie. Zoals je hem kent, en zoals je hem nog niet kent. 

 

Maar animatie is zoveel meer dan alleen beelden op een scherm. In onze cursus willen we je laten zien dat animatie tastbaar en tentoonstellingswaardig kan zijn. Je zult ontdekken dat animatie zich uitstrekt naar verschillende vormen en media. 

Samen gaan we de 12 animatie principes verkennen, de basisprincipes die elke animator moet kennen om vloeiende en geloofwaardige bewegingen te creëren. Ik ga je laten zien hoe je deze principes kunt toepassen om jouw animaties tot leven te brengen. 

 

Met die basis kennis zullen we zootroops maken, een vroege vorm van animatie waarbij stilstaande afbeeldingen tot leven komen wanneer ze snel achter elkaar worden afgespeeld. Je zult versteld staan van de magie die ontstaat wanneer je zelf een zoetrope in je handen houdt en de illusie van beweging ziet ontstaan.

Daarna gaan we de wereld van thaumatroops verkennen. Met deze fascinerende techniek kun je illusies van bewegende beelden creëren door een schijfje snel rond te draaien. Je zult versteld staan van de eenvoud van de thaumatroop en de kracht van animatie om de verbeelding te prikkelen.

En natuurlijk gaan we de kunst van het maken van flipboeken ontdekken. Je zult leren hoe je tekeningen tot leven kunt brengen wanneer je de pagina's snel omslaat. Flipboeken zijn een geweldige manier om jouw animaties fysiek te ervaren en te delen met anderen.

 

Ik geloof dat animatie een kunstvorm is die zich uitstrekt naar alle aspecten van ons leven. Het gaat niet alleen om beelden op een scherm, maar ook om het creëren van tastbare en tentoonstellingswaardige werken. Animatie is overal om ons heen, in reclame, film, games en zelfs in kunstgalerijen. Tijdens deze cursus moedig ik je aan om buiten de grenzen van het scherm te denken en jouw animaties tot leven te brengen op verschillende manieren.

Waar wacht je nog op? Doe met me mee in onze basisanimatiecursus en ontdek de veelzijdigheid en magie van animatie. Schrijf je vandaag nog in en laat jouw creatieve reis beginnen!

 

Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je altijd contact met me opnemen. Ik kijk er naar uit om samen met jou de wonderen van animatie te verkennen.Voor meer vragen, contacteer mij

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.